ChiRunning

Moderne trends, zoals natuurlijk hardlopen, natural running, barefoot running en minimalistisch hardlopen zijn ontstaan doordat lopers met de traditionele techniek (en het bijbehorende traditionele schoeisel) veel blessures oplopen en het natuurlijke gevoel van hardlopen missen. Zomaar op minimalistische schoenen of blote voeten gaan lopen, kent echter grote risico's. ChiRunning is een hardlooptechniek plus leermethode die je de basis geeft om op een natuurlijke manier hard te lopen, zo ver en zo lang je wilt. Daarbij ontzie je gewrichten, spieren en pezen, zodat de kans op overbelastingsblessures minimaal wordt.

ChiRunning combineert de oude wijsheid van Tai Chi met moderne kennis omtrent bewegen. Door de nadruk op de juiste lichaamshouding heeft ChiRunning een positief effect op de rest van het dagelijkse leven. ChiRunning verhoogt de mentale helderheid en focus, vergroot het plezier in hardlopen en is een veilige en effectieve manier om gezondheid, fitheid en welzijn te bereiken.

Net als bv. Yoga, Pilates en Tai Chi werken we vanuit een holistische aanpak, waarbij aandacht is voor zowel de geest (mindset) als 't lichaam. Het gaat om 't proces van de geleidelijke vooruitgang. Je richt je dan ook meer op vaardigheden dan op een bepaald fitnessniveau.

ChiRunning is geschikt voor beginnende en gevorderde hardlopers en voor alle conditieniveaus.

Doelstelling:

De 2 belangrijkste thema's bij ChiRunning zijn blessurepreventie en energie-efficiënt hardlopen.

Je krijgt handvatten aangereikt om met minder moeite te kunnen hardlopen waarbij aandacht is voor:

  • Het bewegen vanuit een sterke kern;
  • Gebruik maken van externe krachten zoals de zwaartekracht en de wrijvingskracht van de weg;
  • Het landen op de middenvoet onder je lichaamszwaartepunt;
  • Een zo minimale belasting voor je benen waardoor je energie bespaart zodat je makkelijker, verder en harder kunt hardlopen;
  • Het luisteren naar wat je lichaam je vertelt.

Hierdoor voel je je fit en goed! 

W2Running | Ademtherapie, ChiRunning & ChiWalking Nijmegen
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin